woensdag 11 december 2013

Erika Van Tielen wordt nog liever blond, Geert Hunaerts acteert nog liever bloot, Gaia voert met 17 BN'ers affichecampagne tegen bont

Erika Van Tielen wordt nog liever blond, Geert Hunaerts acteert nog liever bloot, Gaia voert met 17 BN'ers affichecampagne tegen bont.
Heel wat pendelaars, die zich onlangs naar hun werk begaven, konden er niet naast kijken: sinds dinsdag verwelkomen 17 bekende Vlamingen zoals Erika Van Tielen hen op een niet alledaagse manier.
Vanaf grote affiches aan de in- en uitgangen van Brusselse metrostations, in het Sint-Pieters Station in Gent, en in het Centraal Station en enkele premetro’s in Antwerpen, lenen bekende acteurs en actrices, zangers, auteurs, voetballers en tv-persoonlijkheden waaronder Erika Van Tielen veertien dagen lang hun gezicht aan de nieuwe GAIA-campagne tegen bont: allen doen een verrassende onthulling tegen bont.
Het was campagneambassadeur Koen Crucke die in Gent zijn eigen affiche onthulde en in de hoes hing. Zo gaf hij het startschot voor de nieuwe GAIA-campagne tegen bont. Men is het van hem niet gewoon: de levende operalegende kijkt zeer ernstig op de affiche. Je weet meteen: hij meent het. Zijn slogan is klaar en duidelijk, een krachtig statement: Koen Crucke komt nog liever weer 30 kg bij dan dat hij bont zou dragen. Hij verkeert in goed gezelschap, waaronder ook Erika Van Tielen.
“Ik heb een groot hart voor dieren,” lichtte Koen Crucke toe waarom hij graag zijn gezicht leent aan deze campagne van GAIA”. “Voor mij is het zonneklaar: dieren moeten niet afgemaakt worden om madammen
een dure bontjas te geven”. Herman Brusselmans treedt hem daar volmondig bij: “Alleen omwille van de pels, waarvan bonmantels gemaakt worden voor wijven met teveel geld, worden dieren mishandeld. Dit moet de wereld uit.” De beroemde schrijver stopt dan ook nog liever met schrijven dan dat hij bont zou dragen. Miguel Wiels stopt nog liever met pianospelen. Maaike Neuville stopt nog liever met acteren, Thuis-actrice Tina Maerevoet speelt nog liever voor een lege zaal. Stijn Meuris krijgt nog liever spreekverbod. Profvoetballer Olivier De Schacht maakt nog liever een own goal. Pol Goossen gaat nog liever naar de Nacht van Exclusief, Liliane Saint-Pierre stopt nog liever met zingen, Martine Prenen en dochter Joëlle verhongeren nog liever op een onbewoond eiland. Gilles De Bilde mist nog liever de finale van de Champions League, Erika Van Tielen wordt nog liever blond, Geert Hunaerts acteert nog liever naakt, Linda Mertens van Milk Inc verliest nog liever haar stem, Chris Dusauchoit presenteert nog liever belspelletjes en ook Els de Schepper speelt nog liever voor een lege zaal dan dat ze bont zou dragen. Een sterkere afkeer van bont dan Dimitri Verhulst kan moeilijk: de winnaar van o.a. de Libris-literatuur-prijs eet nog liever stront dan dat hij zich hult in bont.
Ook Linda Mertens van Milk Inc is duidelijk over haar engagement naar deze actie toe: “Voor mij was het antwoord op de vraag om de GAIA-campagne te steunen heel simpel: JA! Ik verlies nog liever mijn stem dan dat ik ook maar één keer bont zou dragen.” Of Regi en het management van Milk Inc die denkpiste delen, is niet geweten.
In de hal van het Sint-Pietersstation mocht Koen Crucke samen met GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch een levensgrote affiche van zichzelf onthullen voor een opvallende anti-bont-campagne. Crucke is de ambassadeur van de twee weken durende actie, en siert samen met zestien andere BV's waaronder Erika Van Tielen ook het Centraal Station en de premetro's van Antwerpen en Brussel.
'Pelsdieren moeten niet afgemaakt worden ter ere van madammen die een dure bontjas willen', aldus de Gentenaar die naar eigen zeggen een echte dierenvriend is. 'De campagne richt zich vooral naar de bontindustrie die mensen probeert te verleiden met kledij waarvan in de kraag of de mouwen bont verwerkt zit. Listig en sluw, en het kost evengoed dierenlevens', zegt GAIA-kopman Vandenbosch.
Ook Herman Brusselmans ('Ik stop liever met schrijven dan dat ik bont zou dragen'), Geert Hunaerts(' Ik acteer nog liever in een naaktscène') en Dimitri Verhulst ('Ik eet nog liever stront dan dat ik mij hul in bont') regeren de komende weken met strenge blik over het Sint-Pietersstation.
Zeventien bekende Vlamingen waaronder Erika Van Tielen hebben dus hun gezicht geleend voor een nieuwe campagne van de dierenrechtenorganisatie Gaia tegen bont. "Ik kom nog liever dertig kilo bij dan dat ik bont draag", zegt campagneambassadeur Koen Crucke.
Gaia startte een twee weken durende affichecampagne in het station Gent-Sint-Pieters, in het Centraal Station en de premetro van Antwerpen en in de in- en uitgangen van de Brusselse metro. In Gent, Hasselt, Antwerpen en Knokke zullen reclamewagens met affiches van twintig vierkante meter rondrijden, en vanavond worden de portretten van de 17 BV's tegen bont op een 140 vierkante meter groot scherm geprojecteerd op het Gentse UCO-gebouw.
BV's
Naast Koen Crucke leenden Herman Brusselmans, Miguel Wiels, Tina Maerevoet, Maaike Neuville, Stijn Meuris, Olivier De Schacht, Pol Goossen, Liliane Saint-Pierre, Martine Prenen en dochter Joëlle, Gilles De Bilde, Erika Van Thielen, Geert Hunaerts, Linda Mertens, Chris Dusauchoit, Els De Schepper en Dimitri Verhulst hun gezicht voor de campagne. Elke BV maakt op 'zijn' affiche in een gevatte slogan een statement. De campagne is gericht tegen bont, maar wil consumenten ook waarschuwen voor bont dat minder opvallend verwerkt zit in de kraag of de mouwen van jassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten