woensdag 9 april 2014

Erika Van Tielen winnares Humo's Pop Poll de Luxe: wie zou u het liefst naakt uit de kleren zien gaan?


Erika Van Tielen winnares van Humo's Pop Poll de Luxe award: wie zou u het liefst naakt uit de kleren zien gaan?

Afgelopen zondag werd in het Sportpaleis in Antwerpen de Humo Pop Poll gehouden en tijdens deze avond werden de beste en slechtste producties op het gebied muziek, literatuur, film, media en politiek gekozen.

Het hoogtepunt van de avond was een filmpje waarin kabouter Wesley en het debiele ei Jos op bezoek gingen bij de Belgische roodharige chick Erika van Tielen om haar tetten te fotograferen. En dat filmpje zit eigenlijk best grappig in elkaar.

Uw tetten zeg ik, aldus het debiele ei Jos.

Erika Van Tielen:'Mannen die mij direct geweldig vinden: wat stelt dat voor?'

Erika Van Tielen (26) is blij dat het beeld dat mensen van haar hebben eindelijk een beetje begint samen te vallen met wie ze écht is. Alles valt nu mooi op zijn plaats bij haar, zegt ze - daarvan was u afgelopen zondag op de Pop Poll in alle opzichten getuige.

Ze is een kloppende maar vreemde combinatie van tegenstrijdigheden. Erika Van Tielen is fijn en knuffelbaar, maar toch houdt een muur van onverzettelijkheid je tegen om in haar buurt te komen. Ze poseert met overgave in vol ornaat naakt voor Humo, maar zweert bij rede en controle - haar sokken zitten verkeerd om en moeten nog voor ons gesprek worden gekeerd.

Waar gaat haar hart naar uit, vraag je je al snel af. En: haar ster die nu zo rijst, en die negenduizend huwelijksaanzoeken op internet, is dat waar ze ooit van droomde?

Enkele quotes van Erika Van Tielen voor Humo

Erika Van Tielen«Ik heb voor Ketnet gewerkt, achter de schermen voor productiehuizen, ik heb omgeroepen voor vtm, ben terug naar de VRT gegaan om 'Vlaanderen Vakantieland' te doen, ben ondertussen bij Q-Music radio beginnen te maken, doe dat nu ook bij Studio Brussel...

Ik heb veel mooie reizen gemaakt, veel leuke mensen ontmoet. Ik moet echt af en toe in mijn wang knijpen van: this is really happening. Ik werk nu samen met mensen die ik een paar jaar geleden - niet verafgoodde, dat zeker niet, maar toch bewonderde om wat ze doen. Dat geeft toch voldoening.»

Erika Van Tielen«Bij vtm zagen ze in mij een Dina Tersago, terwijl ik me meer voel als een Roos Van Acker. Ik ben iemand die op reis gaat met een rugzak, haar plan trekt, van muziek houdt en naar concerten gaat. Maar alles is perceptie en als mensen niet willen zien hoe ik ben, dan houdt het op. Ik ga geen dingen tegen mijn natuur doen.»

Erika Van Tielen«Eigenlijk heb ik nu pas het gevoel dat het beeld dat mensen van me hebben begint samen te vallen met wie ik ben. Je hebt zo snel een imago. Ik doe mee aan 'De slimste mens' en plots ben ik De Slimme, terwijl ik niet meer of minder weet dan een paar maanden geleden.

En toch dachten mensen tot dan: 'Ja, het is wel een schoon kind, maar verder...' En nu ik de Rock Rally presenteer, ben ik opeens de rockchick en heb ik een stoerder imago, terwijl ik al járen naar concerten ga en met muziek bezig ben, en intussen toch ook al anderhalf jaar voor StuBru werk. Ik ben blij dat alles nu een beetje op zijn plaats valt.»

Erika Van Tielen«Ik vind het altijd raar om mensen te zien die in hun dorp of in hun kringetje blijven hangen. Ik wil zoveel mogelijk werelden zien, zoveel mogelijk mensen ontmoeten en zien hoe die denken en leven.

En ik denk dat er dan inderdaad een moment komt dat je weet: zo zijn de mensen, en zo is de wereld, en dat je daardoor met meer rust in het leven staat. Een beetje onrust houdt je alert, maar ik hoop wel een vorm van rust te vinden. Ooit.»

Erika Van Tielen«Ik heb eigenlijk altijd het gevoel gehad dat ik een paar jaar voor was op de rest, puur qua manier van denken. Ik was vooral méér aan het denken dan de anderen.

Ik piekerde ook veel: 'Pas ik wel in de wereld, of is er iets mis met mij?' Want dat heb ik lang gedacht: 'Het zal wel aan mij liggen. Wat is er toch mis met mij!' »

Wie gisteravond niet op het podium stond in het Antwerpse Sportpaleis, kan zich maar beter zorgen maken. Iedereen wiens ster het voorbije jaar gloeide, kreeg tijdens Humo's Pop Poll De Luxe een medaille om de nek. Van 'politicus van het jaar' Herman Van Rompuy tot 'beste groep' Absynthe Minded. En Erika Van Tielen wilde heel Vlaanderen het liefst naakt zien gaan.

Vlaanderen is duidelijk dol op Absynthe Minded en Erika Van Tielen. Na de MIA's zijn de Gentse rockers met drie medailles én de grote finale in een net niet uitverkocht Sportpaleis ook de grote winnaars van de Pop Poll.
Maar als naar goede gewoonte kreeg de jaarlijkse hoogmis van Humo half rockend Vlaanderen op bezoek en dus kwamen ook Daan (beste Belgische zanger) en Lady Lynn (beste Belgische zangeres) hun medaille afhalen in ruil voor een miniconcertje, terwijl Mintzkov, The Van Jets, Flip Kowlier en Admiral Freebee net zozeer de ziel uit hun lijf zongen zonder dat ze iets hadden gewonnen.

Dat deed ook Bent Van Looy, die met Das Pop de avond inzette en de eerste handen op elkaar kreeg. Van Looy keerde halverwege nog even terug op het podium voor een van de meest hilarische momenten van de avond: een duet met Erik Van Looy, winnaar van de medaille als beste Vlaamse tv-figuur. Van Looy haalde zijn gouden plak af verkleed als Bent Van Looy, inclusief blonde pruik, en liet zich niet tegenhouden door enkele foute noten in zijn song van I've got you, Bent.

Het publiek smulde van de gag, want naar Humo's Pop Poll ga je niet alleen voor de muziek, maar ook om als stoute jongens onder elkaar eens stevig op je dijen te kletsen. Dat lukte gisteravond bij de meest onverwachte prijswinnaars. Neem nu Herman Van Rompuy, onze president van Europa die zijn medaille van 'politicus van het jaar' persoonlijk kwam afhalen. Zinspelend op de grijze muissneer die hij van een Brits Europarlementslid moet incasseren, plaagde presentator en Humo-opperceremoniemeester Guy Mortier: 'We hebben uw bodyguards weten te verschalken door een plank met een grijze pruik in de gang te plaatsen', waarop Van Rompuy gevat repliceerde van: 'O, ik dacht dat u het was. U bent toch zo grijs als ik?'

Ook aan de medaille van het beste buitenlandse tv-programma zat een aardig staartje. Niemand minder dan The Stig himself kwam de prijs voor Top Gear in ontvangst nemen, maar toen co-presentator Philippe Geubels begon te scanderen van 'Helm moet af', voelde je bui al hangen: van onder de helm van The Stig kwam Helmut Lotti vandaan, goed voor een Gents nummertje over zijn roze cabrio.

Blote StuBru'ers
Filmpjes zijn ook altijd leuk om de lachers op je hand te krijgen en dus zagen we hoe de voltallige StuBruredactie zich onder leiding van Tomas De Soete in haar blootje zette. Tot bleek dat ze niet de medaille voor 'wie wil u uit de kleren zien gaan' hadden gewonnen, maar wel die als beste radiostation.

Ook Matthijs van Nieuwkerk profiteerde van beelden uit zijn programma, De Wereld draait door. Onder meer dankzij het hilarische befnummertje van Herman Brusselmans onttroonde hij na 13 jaar Paul de Leeuw als beste buitenlandse tv-figuur. Brusselmans zelf kreeg de prijs voor het beste boek en vijf mensen op het middenplein kregen Mijn haar is lang zelfs naar hun kop geslingerd.

Hadden we bij Absynthe Minded een MIA-déjà-vu, dan zorgde het beste tv-programma van het jaar voor een vergelijkbaar gevoel. Van Vlees en Bloed viel met zijn gat in de boter, net als acteur Koen De Graeve, die ook al het mooie weer maakte in De helaasheid der dingen, de film die het Humopubliek in 2009 aan het hart drukte.

Wie er gisteravond niet bij kon zijn, wegens enkele verplichtingen, was Barack Obama, nochtans de man van het jaar. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman verdween dan maar in de coulissen met de medaille met de boodschap dat voor zijn president de Nobelprijs vanaf nu zijn tweede belangrijkste onderscheiding is.

Hoogtepunt van de avond was echter het filmpje van Kabouter Wesley die de blote tetten van rosse Erika Van Tielen ging fotograferen zogenaamd voor Humo en Guy Mortier, Uw tetten zeg ik, aldus het debiele Ei!

2 opmerkingen: