dinsdag 14 januari 2014

Erika Van Tielen in de wolken met slaapliedje voor zoontje


Erika Van Tielen in de wolken met slaapliedje voor zoontje

Erika Van Tielen is in de wolken met het slaapliedje dat ze cadeau kreeg voor haar zoontje Finn van Toon Daems, de toondichter die bij haar in Schoten om de hoek woont. 'Ik schrijf al jaren muziek, van kindermusicals over film- en kerkmuziek tot een hommage aan Mozart, waarmee ik in 2005 nog de Klara-compositiewedstrijd won', vertelt de bescheiden Daems, die al meer dan 20 jaar in een rolstoel zit als gevolg van multiple sclerose.

'Sinds enige tijd componeer ik ook slaapliedjes. Toen ik hoorde van Erika's zoontje besloot ik haar een speciaal aan Finn opgedragen slaapliedje cadeau te doen.'

'Dit slaapliedje is het mooiste en origineelste cadeautje dat ik kreeg na de geboorte van Finn en zo mooi ingezongen ook door de meisjes Julie(17) en Aurélie(16) Thomas uit Ekeren', zegt een ontroerde Erika Van Tielen. 'Ik gebruik het liedje zo goed als elke avond. Het maakt deel uit van Finns slaapritueel.'

Ook BV's als Erika Van Tielen werden gepest
'Eén beeld blijft me voor altijd bij: hoe ik ooit aan een paal werd vastgebonden met fietssloten en ze me schopten. Terwijl de rest stond toe te kijken.' Wie de zanger Bent Van Looy aan het werk ziet, zou niet vermoeden dat hij als kind werd gepest. Maar schijn bedriegt. Hij was het slachtoffer van zware pesterijen: de pestkoppen schoten in de klas niet alleen met propjes, maar ook met naalden. En dat heeft hem getekend, zo vertelde hij onlangs in het Radio 1-programma Joos.

En hij was niet de enige. Ook de sexy Vlaanderen Vakantieland presentatrice Erika Van Tielen getuigde over haar moeilijke schooltijd. Voor haar is het een wonde die makkelijk weer opengaat. Acteur Steph Goossens vertelde dan weer dat de lessen lichamelijke opvoeding een marteling waren omdat hij telkens naar het hoofd geslingerd kreeg hoe dik hij was. En Ketnetwrapster Veronique Leysen, nu zeer hot, werd uitgelachen met haar 'Jommekeshaar'. Voor de slachtoffertjes van vandaag zijn deze getuigenissen misschien een schrale troost. Maar zo weten ze tenminste dat ze niet alleen zijn. Dat het 'zelfs' bekende Vlamingen ooit overkwam.

1 opmerking: