maandag 7 januari 2013

BV’s als Erika Van Tielen gaan lopen voor zwangere Kim Gevaert op Memorial Van Damme


BV’s als Erika Van Tielen gaan lopen voor zwangere Kim Gevaert op Memorial Van Damme

Kim Gevaert trommelde gisteren in het Koning Boudewijnstadion enkele bekende dames op voor een snelcursus sprinten. Onder anderen Tanja Dexters, VTM-anker Cathérine Moerkerke, Miss België Laura Beyne, Erika Van Tielen en Sabine Appelmans zullen meteen na de openingsplechtigheid van de Memorial Van Damme op 7 september 2012 de wedstrijd 100 meter sprint lopen. Hun prijzengeld staan ze af voor de bouw van een schooltje in Kenia, in het dorp van olympisch kampioen en wereldrecordhouder David Rudisha. De eerste drie krijgen ook een duur horloge. Redenen genoeg dus om al flink te beginnen trainen.

‘Ik ben heel competitief ingesteld, al zit de uitdaging vooral in mijn hoofd en willen mijn benen dikwijls iets anders’, hijgde Tanja na enkele spurtjes. ‘Maar ik houd van een flinke adrenalinestoot. Met het publiek erbij in de Heizel gaat dat een geweldige ervaring worden, dat weet ik nu al.’

Alle dames waren het erover eens dat uit de startblokken schieten iets moeilijker is dan het lijkt. ‘Daar komt echt techniek bij kijken’, aldus Catherine. ‘Pas als je die onder de knie hebt kan je snelheid halen.’

Gevaert tevreden

Kim Gevaert was tevreden over haar leerlingen. ‘Op het eerste gezicht denk ik dat Cathérine en Tanja het meest aanleg hebben, Erika Van Tielen ook wel. Aan Laura twijfel ik nog een beetje.’

Maar toen Kim het startschot gaf voor de volle 100 meter sprint, was het net Miss België die plots als een raket naar de eindmeet schoot en al haar concurrentes achter zich liet. ‘Verdorie, ik had nog zo gehoopt op een fotofinish’, lachte Erika Van Tielen.

Dat wordt nog spannend op 7 september...

De Belgacom Memorial Van Damme opent zoals de jongste jaren met een spurtduel tussen acht vrouwelijke sexy BV's. Kim Gevaert gaf hen een stoomcursus 100 meter.

Onder het goedkeurend oog van een hoogzwangere Kim Gevaert betraden Erika Van Tielen, Catherine Moerkerke, Tanja Dexters, Miss België Laura Beyne en Steffy Merlevede de piste van het Koning Boudewijnstadion.

Samen met Sabine Appelmans, Isabelle Nys, en Thuis-actrice Joy Anna 'Jana' Thielemans lopen zij tijdens de Belgacom Memorial Van Damme op vrijdag 7 september 2012 de 100 meter Vrouwen voor Afrika.

Kim Gevaert legde de basisprincipes van de spurt uit aan de aanwezige dames. Na een opwarming met de nodige stretching werd een woordje uitleg gegeven over het gebruik van de startblokken. En nadien was het tijd voor een eerste echte test.

Ondanks de ambitie is deelnemen in de 100m Vrouwen voor Afrika belangrijker dan winnen. De BV's waaronder Erika Van Tielen staan hun startgelden in samenspraak met de organisatoren van de Memorial af voor een project in Afrika. Dit jaar is dat de bouw van een schooltje in het dorp van David Rudisha, olympisch kampioen op de 800 meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten